Leren zwemmen

  • Zwemschool voor kinderen            zwemles kind         

De zwemschool is sinds september 2018 volledig vernieuwd. De nieuwe zwemlijn die door het Instituut voor Sportbeheer is ontwikkeld wordt gevolgd.
Het is een innovatieve manier van zwemles geven waarbij het kind eerst watergewenning volgt. Na het behalen van 3 brevetjes watergewenning (gele badmuts) stapt het kind over naar het niveau “Leren Overleven” (oranje badmuts). Hierbij wordt het kind aangeleerd om te overleven wanneer het bijvoorbeeld in een vijver zou vallen. Het derde niveau is "Leren veilig zwemmen" (groene badmuts). Hierna kan het kind reeds 50 meter zwemmen met daarbij een aantal vaardigheden. Niveau 4 is gericht op stijlzwemmen en afstand zwemmen (blauwe badmuts). Het is de bedoeling dat het kind bij het verlaten van de zwemschool vlot 100 meter schoolslag zwemt. Bij het behalen van dit brevet stopt de zwemles!

De lessen gaan door op maandag, woensdag en/of vrijdag van 18.00 u tot 19.00 u.
Het is de bedoeling dat u minstens 1 vaste dag per week doorgeeft en dat uw kind dan ook steeds aanwezig is.

UPDATE september 2020: door de coronamaatregelen zijn er nu zwemlessen op maandag, woensdag en vrijdag van 17.45 uur tot 18.30 uur. 


Bij de eerste les betaalt u € 5 badmutskosten.
De kostprijs per les is € 5,50 voor inwoners van Wetteren en € 7,50 voor niet-Wetteraars.
Bij aankoop van een 10-beurtenkaart krijg je 2 beurten gratis!

Tijdens de schoolvakanties en in de zomermaanden is er geen zwemles.

Opgelet! Er is een lange wachtlijst! (meer dan 12 maanden)
Je kan je kind op de wachtlijst laten zetten vanaf 1 januari van het jaar dat hij/zij 5 jaar wordt. Dit kan telefonisch of (liefst) door een e-mail te sturen naar onthaal.zwembad@wetteren.be met volgende gegevens van je kind: naam en adres, geboortedatum en telefoonnummer.

  • Zwemles voor volwassenen

De sportdienst organiseert zwemles voor volwassenen in het kader van Sport Overdag. De lessen gaan door op dinsdag van 16.30 u tot 17.30 u.  

Meer info: sport.50plus@wetteren.be

 

Meer weten?